יום שלישי, 27 באפריל 2010

בצק אלים

אם במקרה אתם לא מכירים את הבלוג הטעים והיפה הזה - http://www.bazekalim.com/ כדאי לכם להכנס.
המתכונים פשוטים בד"כ ומפורטים ומצולמים להפליא.
לכבוד חזרתנו מברזיל אני מביאה משם מתכון לטפיוקה (שאם אתם קוראים עקביים אתם כבר יודעים כמה התלהבתי מטפיוקה בברזיל, למרות נסיונות עבר גרועים).
באתר יש פירוט מצולם ואחריו המתכון המקוצר (פינת התכל'ס) ואותו אני מביאה כאן -

מרק רימונים וטפיוקה -
למרק:
שליש כוס גרגרי טפיוקה קטנים
1 וחצי כוסות מים מהברז
שליש כוס סוכר
שליש כוס מיץ לימון - מבערך לימון גדול אחד
1 ליטר מיץ רימונים (4 כוסות)
להגשה:
גרגרי רימון (מרימון טרי או מקופסה של גרגרים מוכנים, להשיג במקררי הסופר ליד הירקות)
חופן נענע קצוצה דק

מערבבים בסיר את הטפיוקה והמים ומביאים לרתיחה. עוברים ללהבה הכי קטנה על הגז ומבשלים על אש נמוכה ל-8 דקות. התערובת תסמיך מאוד, כמו ג’לי. מערבבים מידי פעם. בינתיים, סוחטים את מיץ הלימון ומוזגים לקערה יחד עם הסוכר. כשפניני הטפיוקה נגיסים אך לא רכים מידי מעבירים אל תוך הקערה עם הסוכר והלימון ומערבבים. מוסיפים את מיץ הרימונים בהדרגה ומערבבים היטב. מגישים קר, בקערות שטוחות, עם גרגרי רימון ונענע קצוצה. מערבבים היטב לפני ההגשה. המרק נשמר היטב למשך 4 ימים במקרר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה